13.08.2019 av Abdi Aske

Hvorfor Norge

Abdi & Aske søkte om tilskudd til å utvikle et informasjontiltak som skal få flere nye-norske til å stemme ved kommune og fylkestingsvalget den 09. september. På valgdirektoratet sine sider står det:

Interessen for tilskuddsordningen var stor, og det kom inn totalt 66 søknader. Direktoratet måtte prioritere strengt i behandlingen søknadene, ettersom det totale søknadsbeløpet var på om lag 30 millioner kroner og beløpet til tildeling var på 5,2 millioner kroner.

Det var lite interesse for oss å lage webapp med typisk generell informasjon om demokrati og stemmerett. Vi har tatt for oss temaer som ligger skjult under isfjellet, og som representerer kultur og tradisjoner som mange har med seg til Norge, fra sine hjemland. Dette kultur og tradisjoner som ikke er like forenelig med norske verdier og demokratiske prinsipper. Derfor har vi forsøkt å lage en webapp som gir noe kunnskap om ulike demokratiske prinsipper og norske verdier, som skaper noe provokasjon, og der en møter seg selv litt i døren. For hva er egentlig frihet, likestilling, rettssikkerhet, etc? Og spesielt når det gjelder våre egne familiemedlemmer?

Hvordan vil du reagere tror du, hvis en av jentene i familien din har kjæreste? Om en av sønnene dine er homofil og ønsker å være åpen om det? 

Webappen inneholder også quiz og video til hvert av de ulike temaene. Hvorfor Norge egner seg godt for mottak og til informasjonsprogrammet for asylsøkere, og som undervisning i introduksjonsprogrammet for flyktninger. Gå inn på Hvorfor Norge her, så ser du hvorfor.  Appen er på norsk, arabisk, dari, somalisk og tigrinja.

Flere aktuelt

13.08.2019

Hvorfor Norge

Abdi & Aske søkte om tilskudd til å utvikle et informasjontiltak som skal få flere nye-norske til å stemme ved kommune og fylkestingsvalget den 09. september. På valgdirektoratet sine sider s…
07.08.2019

På turne til Arendalsuka

Prest og imam på turne til Arendalsuka Prest og imam på turne er et dialogforum der prest og imam sitter sammen i panelet og deltar i dialog, og svarer på spørsmål fra salen. Dette gir en unik …
20.07.2019

Veien min inn i Abdi & Aske

Jeg blir kjent med Abdi & Aske Ulsteinvik er et lite sted hvor alle kjenner alle. Det er ofte gjennom vennene eller foreldre at vi i tenårene skaffer oss arbeid. For meg var det i voksen alder. …
Se alle innlegg
Bla opp